- Lid sinds
- 7 okt 2002
- Berichten
- 22.009
- Waardering
- 3.621
Ik ben op zoek naar een lijst waain de pH response van voedingsmiddellen vermeld word.
Dus niet de pH waarde van een voedingsmiddel op zich, maar de zuur/base reactie die het geeft
Ik heb zelf uit een artikel hetvolgende
Zuurvormend:
ei-dooier
rijst
gist
licht zuurvormend:
rood vlees
gevogelte
fabrieks kaas
pinda's
neutraal/zuur:
amandelen
zalm
geitenkaas
melk
ei-wit
brood
neutraal/basisch:
aardbeien
peren
appels
tofu
soja
licht basisch:
sla
citroen
sinaasappel
druiven
peen
kersen
aardappelen
meeste groenten
basisch:
komkommer
olijven
radijs
spinazie
maar ik ben op zoek naar een meer uitgebreide lijst.
Dus niet de pH waarde van een voedingsmiddel op zich, maar de zuur/base reactie die het geeft
Ik heb zelf uit een artikel hetvolgende
Zuurvormend:
ei-dooier
rijst
gist
licht zuurvormend:
rood vlees
gevogelte
fabrieks kaas
pinda's
neutraal/zuur:
amandelen
zalm
geitenkaas
melk
ei-wit
brood
neutraal/basisch:
aardbeien
peren
appels
tofu
soja
licht basisch:
sla
citroen
sinaasappel
druiven
peen
kersen
aardappelen
meeste groenten
basisch:
komkommer
olijven
radijs
spinazie
maar ik ben op zoek naar een meer uitgebreide lijst.