MuscleMeat

Het grote FTD/van-nieuwsgroepen-downloaden uitleg topic

Heb je ooit via de nieuwsgroepen gedownload?

  • Nee nog nooit

    Stemmen: 81 31,9%
  • Nee, maar wel ooit iets over gelezen

    Stemmen: 63 24,8%
  • Ja, maar vind andere sources fijner

    Stemmen: 29 11,4%
  • Ja, ik download iedere dag wel iets

    Stemmen: 81 31,9%

  • Totaal stemmers
    254

Bezoekers in dit topic

FireStarter

Dutch Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
4 mei 2004
Berichten
569
Waardering
1
Als eerste ben ik op dit moment ****ING PISSED!!!! Wou net dit topic verzenden liep Internet Explorer vast…. Agressie :@

Poging 2.

De meeste mensen weten niks van de nieuwsgroepen af. Dit is opzich wel goed, maar van de andere kant is het ook jammer voor die mensen dat ze er geen benul van hebben dat het downloaden van de nieuwste films, spellen, applicaties en muziek zo super makkelijk is.

Mijn doel is ook om een handleiding samen te stellen HOE je van nieuwsgroepen kan downloaden. Ook geef ik uitleg over 2 applicaties die het voor mij allemaal mogelijk maken:
  • FTD
  • Newsleecher

Aller eerst wil ik jullie overtuigen dat je via de nieuwsgroepen moet downloaden:
  • Op de nieuwsgroepen staat alles op, je kan het niet bedenken of het staat er al op. Het systeem bestaat al uit 1980 en word nog steeds gebruikt. Toen als communicatiemiddel, nu om bestanden erop te zetten.
  • Alles wat je van de nieuwsgroepen download is veilig, zonder virussen ofzo, zonder shit.
  • Alles wat je download, download je ook snel. Dit komt omdat je het download van je eigen ISP of een payserver ( wat een payserver is kom ik morgen op terug) . Of terwijl, heb je een 8mbit connectie, dan download je ook CONSTANT met 8mbit per seconden. Een dvd downloaden duurt dan ook in mijn geval 75 minuten.
  • Als Nederlander ( iig iemand die Nederlands kan lezen en schrijven) ben je gezegend met het programma FTD. Stel in mijn geval gister, je ziet dat de dvd Meet The Fockers op FTD is aangemeld. Eerste wat ik doe is, klikken op de titel in FTD, ik bekijk de bestandsnaam en de overige info ( zitten er nederlandse ondertitels bij, hoe groot is hij, bladiebladiebla) . Ik kopieer de bestandsnaam. Ik open Newsleecher ( het kicken programma waarmee ik download) , ik zoek op de bestandsnaam, hij vind bestanden, ik zet ze in de wachtrij en 75 minuten later heb ik deze te gekke nieuwe film.
    30 seconden werk…. Moeilijk heh… :)
Ik denk dat de 95% nu wel geïnteresseerd is in hoe je dit allemaal doet. Denk dat er sommige ook al mee bezig zijn geweest, maar het nog niet helemaal snappen. Ja maar ik download toch via Bittorant ofzoiets ( ik download er niet mee) Of ik gebruik toch Emule/Kazaa of whatever. Ik heb dit toch niet nodig, heb ook geen zin om het uit te zoeken...
Enige wat ik kan zeggen is, ik heb vorig jaar in 12 maanden tijd iedere dag rond de 10 a 15 GB gedownload. Zat rond een totaal van 300/400 gb de maand >> 4.2 Terabtye Datagebruik per jaar.

Dan zeggen jullie natuurlijk, joh dat heb je toch helemaal niet nodig enzo, dat is overdreven.

Wat ik nu wel heb is:
Een mooie dvd collectie van rond de 350 toptitels
Een mooie XBOX collectie rond de 25 goeie titels
Altijd de nieuwste albums op mn pc staan/releases van hardstyle/hardcore
Altijd de nieuwste apps op mn PC

En wat heb ik ervoor moeten doen? Bijna helemaal niks :)

Morgen begin ik WEER met een handleiding samen te stellen dat gaat over FTD en Newsleecher. Ook ga ik vertellen hoe die nieuwsservers werken en hoe het geheel nu in elkaar zit.

Uiteraard moet ik wel er zeker van zijn dat ik het niet voor niks doe. Dus als je geïnteresseerd bent hierin, laat wat van je horen.
 
Altijd handig bro :thumbs:
 
Goede actie, wilde het zelf ook gaan doen maar had er de tijd niet voor. Zal er zelf nog een Newzbin uitleg bij geven als we wat verder zijn.
 
Juist. FTD in combinatie met een goede nieuws server en snelle ADSL lijn is de beste manier om aan je illegale zooi te komen. :thumbs:
 
Waar de f*ck download je ftd? :P
Ik zoek, maar ik vind niets concreets...

edit: laat maar: [Link niet meer beschikbaar]
 
EricR zei:
Goede actie, wilde het zelf ook gaan doen maar had er de tijd niet voor. Zal er zelf nog een Newzbin uitleg bij geven als we wat verder zijn.

Download jij van nieuwsgroepen dan? :D

Maar ben benieuwd, die Newzbin schijnt ook erg handig te zijn.
 
UITLEG FTD

Wat betekent FTD?
FTD betekent: Fill Threads Database

Wat is FTD?
FTD is een xml based community programma waarmee je kan kijken of mensen games/movies/programma's/mp3's hebben gepost op een binary server.

Kan ik downloaden met FTD?
Nee :P met een nieuwsreader zoals dat heet.

Ik kan dus niet downloaden met FTD, wat heb ik er dan aan?
Je moet FTD zien als een soort TV-gids.
Iemand meld iets aan
waar (welke nieuwsgroep)
wanneer (wanneer begint de post)
Hoe (wat voor een extensie, bv rar, mp3, bin/cue)
wat (wat is de kwaliteit, welke versie)
en onder welke naam wordt het gepost.

Hoe kom ik aan FTD?
Door hier te klikken, het is 2,13 mb groot


Is FTD de enige community die over binary downloaden gaat?
Nee er zijn er nog veel meer community's waar je kan kijken waar wat te downloaden valt. Maar dit is een veel uitgebreidere communitie die gebruik maakt van eem programma ipv wazige sites.

Is FTD illegaal?
Nee FTD is niet illegaal anders was FTD allang weg. Je mag naar downloads verwijzen, maar het downloaden zelf is illegaal (ff simpel uitgelegd want de wet gaat natuurlijk verder dan dat)

Waarom is FTD niet engelstalig?
Omdat FTD al zo razend populair is en FTD al zo veel werk kost hebben ze besloten om FTD alleen Nederlandstalig te houden.


Waarom kan ik me niet aanmelden op dit moment?
Dit komt omdat het zo ****ing populair is. Op moment zijn er 80.000 leden geregt. En iedere dinsdagmorgen worden inactieve leden verwijderd zodat er ruimte komt voor nieuwe >> jullie dus
 
Dat is het enige probleem met FTD, vol is voorlopig even vol. Een probleem dat je met www.newzbin.com niet hebt. Maar daar moet je dan wel voor dokken, ongeveer 50 eurocent per week.
 
Cool topic! Bedankt dat je de moeite neemt om het allemaal uit te leggen, ik kijk uit naar het volgende deel :)
 
iemand een linkje naar de laatste versie van newsleecher? :eyebrow:
 
roxxe zei:
iemand een linkje naar de laatste versie van newsleecher? :eyebrow:
Je kan 2 dingen doen. Of met de trail via FTD de laatste illigale versie downloaden, of je kunt zeggen nou ok.... ik ga dit programma toch nog 2 jaar gebruiken, en omdat het zo makkelijk is Newsleecher ben ik wel bereid om te betalen en klaar.


Ik heb het dus gekocht, geen gedoe met om de week een andere beta downloaden enz. Mn primaire rede is ook de functie in newsleecher>> Supersearch. Word allemaal morgen uitgelegt.

Morgen leg ik uit wat Usenet nou precies is, wat headers zijn, wat nzb files zijn, wat de vroegere XPAT search nu precies is. Wat Par2 bestanden zijn enz.
 
Laatst bewerkt:
Damn i'm good :cool:

Newsleecher 2.0 Final NL 2,73 MB groot

Geef de link niet aan andere, anders gaat xs4all misschien klooien. Laatste had ik een prono filmpje van 5 mb gepost, kreeg ik paar dagen later een extreme waarschuwing dat mn verbruik tehoog was.




Ow nog iets


alt.binaries.erotica komen iedere dag een stuk of 10 pornodvd's langs, 20 divxjes en 20 vcd's ofzo :D
alt.binaries.multimedia.erotica.lesbian komt ook van alles voorbij :D

Denk dat er nu een paar andere ook geinteresseerd geraakt zijn :P denk dat dit de trigger was :roflol:
 
Prachtig medium die nieuwsgroepen, heb zelf planet als provider en die werkt prima dmv nova :D heb de afgelopen week iets van 50 gig gedownd aan star trek next generation dvds en het gaat heerlijk snel en geen geouwehoer met virusen. heb je nou een minder goede provider dan is www.eweka.nl misschien iets voor als payserver kost maar 7,50 pm en je kan ongelimiteerd downloaden met volle snelheid en goede retentie.

hier nog een site waar ik heel veel van geleerd heb toen ik net begon met nieuwsgroepen.

www.binaries4all.nl
 
Top actie van je Fire!!! :thumbs:

Ik heb er veel over gehoord. Maat van me gebruikt het ook altijd en dankzij hem staat mijn xbox bomvol met de nieuwste games. Ik ben zelf te lam en te n00b om uit te zoeken hoe die shit werkt dus ik ben heel blij met je handleiding :)

Ik heb het programmatje FTD gedownload. Nu hopen dat er snel een plekje vrij is om een account aan te maken.
 
Duplicate zei:
Prachtig medium die nieuwsgroepen, heb zelf planet als provider en die werkt prima dmv nova :D heb de afgelopen week iets van 50 gig gedownd aan star trek next generation dvds en het gaat heerlijk snel en geen geouwehoer met virusen. heb je nou een minder goede provider dan is www.eweka.nl misschien iets voor als payserver kost maar 7,50 pm en je kan ongelimiteerd downloaden met volle snelheid en goede retentie.

hier nog een site waar ik heel veel van geleerd heb toen ik net begon met nieuwsgroepen.

www.binaries4all.nl

Yep ook al moet je betalen voor een goede nieuws server dan nog is het echt de moeite waard. Met een goede payserver en een 8mbit ADSL lijntje heb je een dvd binnen twee uurtjes binnen. Geen gekloot met FTP servers die halverwege je download dood zijn of irritante pubers op die xfer boards en p2p software is helemaal niks vergeleken bij usenet.
 
Thnx! Kan ik eindelijk eens kijken hoe die newsservers werken...
 
Fire gooi er ook gelijk een uitleg over quickpar bij, anders heb je weinig aan je downloads als je een blokje mist :D

http://www.quickpar.org.uk/Download-0.9.1.0-NLD.htm

nou jah ik probeer het zelf wel ff :D

hier een verkorte uitleg:

QuickPar version 0.9.1 (freeware)

Je kent het wel, je download iets van een ftp of met een p2p progamma en je rarfiles blijken niet helemaal compleet te zijn en gelijk is je hele download van een week naar de knoppen.
Hier hebben we bij de nieuwsgroepen Quickpar voor.

Als je via de nieuwsgroepen gaat downloaden dan staat bijna alles op de nieuwsserver ingepakt in rar bestanden. rar01 tot (met een dvd bv) rar86 en het zijn allemaal bestanden van ongeveer 50 mb. het kan wel eens voorkomen dat één of meerdere rar bestanden niet helemaal compleet zijn.

Als je een bepaalde zoekopdracht uitvoert op de nieuwsgroepen en je vind het bestand dan heeft de poster(degene die de dvd heeft geupload naar de nieuwsgroepen) er meestal ook een bepaald percentage aan "Par files" meegepost.
Deze "Par files" zijn speciaal gemaakt om de beschadigde rar bestanden te repareren.

(voorbeeld)
Je zoekt een film, deze noemen we ff Bodybuilding. deze staat in een bepaalde nieuws groep genaamd alt.binaries.x (word nog wel uitgelegd door Firestarter).

Je krijgt dan te zien waarschijnlijk.

bodybuilding.nfo (staat informatie over de film)
bodybuilding.par2 (dit is een par2 controleer bestand)
bodybuilding.rar01
bodybuilding.rar02
enz
enz
bodybuilding.rar86
bodybuilding.vol000+01.PAR2
bodybuilding.vol001+02.PAR2
enz
enz

zorg dat je alle bestanden download dus inclusief de incomplete bestanden.
download ook alle Par2 betanden mee.

Als je dan klaar ben met het downloaden van alle bestanden en je zou gelijk de rar bestanden uit pakken dan kan winrar aangeven dat er één of meerdere foute bestanden bij zitten.
Dus wat ikzelf altijd eerst doe is naar de download folder van mijn nieuwsgroep download progamma gaan (ik gebruik nbpro) en dan dubbelklik ik op het kleinste Par2 betandje (zorg wel dat je quickpar geinstaleerd heb).

Dan begint het progamma quickpar met het controleren van alle rar01 tot rar86 bestanden om te kijken of ze compleet zijn, zijn ze compleet kun je alle bestanden uitpakken met Winrar.
Zijn ze niet compleet zal quickpar de meegedownloade Par 2 bestanden gebruiken om de incomplete .rar bestanden te repareren tot ze weer compleet zijn en je ze alsnog kan uitpakken met Winrar.

Dus
A zorg dat je quickpar gedownload heb en geinstaleerd op je pc
B zorg dat je altijd Par2 bestanden die gepost zijn door de poster mee download.

Grtz en succes Dupli
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk dat FTD!!! alles snel en vlot binnen ..
 
Back
Naar boven